Agenda: L’Escola Canta i Bic Bands

IMG_0839
Assaig general de l’Escola Canta 2019 | Foto: Facebook de la Banda Municipal de Castelló

Aquesta vesprada, la Plaça de Bous de Castelló acollirà la cloenda del projecte l’Escola Canta amb un espectacle que comptarà amb la participació de 1700 xiquetes i xiquets, un grup de rock, un grup d’escenificació i la Banda Municipal de Castelló.

El públic gaudirà de la cantata, Marta i el secret de la felicitat. Una cantata carregada de valors i que de ben segur transmetrà molts sentiments i màgia als assistents.

L’escola canta és un Projecte Educatiu de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló i altres ajuntaments amb la col·laboració del Servei d’Educació Plurilingüe de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana per a centres de Primària.

Aquest projecte té com a objectiu la realització d’activitats de foment cultural per part dels centres educatius per a potenciar-hi l’ús social del valencià com a eina de convivència i per a difondre la cultura i el patrimoni valencià.

Al següent vídeo podeu veure un resum de la cloedna de l’Escola Canta de la passada edició 2018.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8m3_mjlmU94&w=560&h=315]

Des de La Caixeta Musical oferirem tota la info de l’event.


IMG_0833

Demà diumenge serà el torn de BIC BANDS

Després de passar per València i Elx, i de ser tot un èxit en assistència de públic, ‘BIC Bands’, l’homenatge que la Generalitat Valenciana ha volgut retre a les bandes de música pel pròxim aniversari de la seua declaració com a Bé d’Interés Cultural (BIC), arriba a Castelló aquest diumenge 7 d’abril.

Des de les 10h del matí fins les 20:30 hores de la nit, fins a sis bandes passaran per l’escenari situat a la Plaça Major de Castelló per tal de fer-nos gaudir amb un repertori variat on tindran gran protagonisme els compositors valencians. L’accés als concerts serà totalment gratuït.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha sigut col·laboradora del govern autonòmic per tal de dur a terme aquesta sèrie de concerts que han permés apropar a les tres províncies la música de banda i la celebració del que és un fet històric: el reconeixement BIC de la tradició musical valenciana materialitzada en les Societats Musicals d’Alacant, Castelló i València.

Programació:

Consulteu a continuació les bandes que participaran aquest diumenge i l’horari en que començarà el seu concert:

– 10:00 – Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.

– 11:30 – Unió Musical Xertolina (Xert).

– 13:00 – Associació Cultural Amics de la Música de Sant Joan de Moro.

– 16:30 – Centro Instructivo de Arte y Cultura de la Vall d’Uixò.

– 18:00 – Agrupació Musical l’Alcalatén de L’Alcora.

– 19:30 – Ateneu Musical Schola Cantorum (la Vall d’Uixò).