cabecera 2

L’Arenal Sound ja ha obert les seues portes, i des del blog et contarem cadascun dels dies amb una crònica per a que estigues enterat de tot el que passa al festival.

DIMARTS 1


L’arribada al passeig marítim ja demostrava l’increment de mesures de seguretat d’aquesta edició, amb més presència policial i un increment de infraestructures. Després de posar-nos les polseres, sense cap problema per a fer cues, Ramon Mirabet començava la seua actuació al Beach Club. Centenars de persones esperaven l’actuació del català amb la seua banda, encara que per a la qualitat de l’actuació, el públic era escàs (potser també l’horari tenia alguna cosa a veure)

Amb un poc de retràs, els acords de blues de “Carpe Diem”, interpretada a veu i piano, va obrir el que seria un dels concerts amb molta qualitat musical de la jornada, amb un increment progressiu tant de ritme del concert com de quantitat de públic. “Those Little Things”, una de les cançons més ballades i cantades pel públic, seguida de conegudes versions, com ara “When you’re smiling” o un final amb “Home is where the heart is”, amb el públic cantant fins a l’últim moment.

FullSizeRender (21)
Ramon Mirabet al Beach Club | Foto: David Cubedo

El so de l’escenari va ser bo durant el concert, però si és cert que amb l’aparició de Marlon, un d’eixos grups que recorda a Pereza o Sidecars, va incrementar la seua potència. Amb un pop-rock amb traces de rock&roll van fer gaudir a un públic que va cantar “Cosas que no se pagan con dinero” com a última cançó del concert.

Aprofitant els descansos entre els grups, ja que al ser festes de benvinguda sols funciona un escenari, es va poder gaudir de les tendes de patrocinadors que hi ha instal·lades, amb maquillatge, concursos de ball o espais per a descansar.

FullSizeRender (20)
Stand Inside | Foto: David Cubedo

Com havíem recomanat en la nostra guia, Coasts era un dels plats forts de la nit. Van començar forts, amb un “Modern Love” que va fer vibrar al públic, seguit de temes del seu últim treball, i algun que feia un temps que no tocaven i que va provocar que hagueren de parar-lo a meitat. Però amb un so potent, ara si, de l’escenari Thunder Bitch, van finalitzar l’actuació amb l’esperat “Oceans”.

La nit va continuar amb Sexy Zebras o Sandro Ávila com a atractius.

DIMECRES 2


La nit va començar prompte, a les 21:00 h, era el torn de Bely Basarte. La cantant que ha triomfat a YouTube, tenia l’oportunitat de tocar en un escenari gran en aquest festival. La sorpresa va ser la gran quantitat de públic que hi havia congregada a sobre de l’arena per a veure l’actuació. Un quasi ple total del recinte corejava les cançons, especialment la versió de “No puedo vivir sin ti” de Coque Malla. La cantant també va aprofitar per a presentar el que serà el seu proper nou single i que eixirà a la venda els propers mesos. Va quedar demostrat que la jove cantant estava molt emocionada per la gran afluència de públic i que el fenomen musical a YouTube atrau a milers de persones.

IMG_2030
Bely Basarte amb gran afluència de públic | Foto: David Cubedo

Després d’un descans, Varry Brava va fer ús del seu pop amb elements dels anys 80 per a convertir el Beach Club en una pista de ball. El públic no va parar de ballar, i és que la selecció de temes amb “No Gires”, “Oh. Oui Oui” o “Fantasmas” va crear l’ambient perfecte per a una nit de festival. Puntuals amb l’horari van finalitzar el concert per a donar pas a la resta de nit.

IMG_2060
Varry Brava animant al públic | Foto: David Cubedo

Nosaltres vam abandonar el recinte, encara que més tard actuaven Alba Rihe i Carla Moreno, més conegudes com Las Bistecs. El single “Señoras bien” el van haver de  interpretar dues voltes, degut a la demanda del públic.

Però si hi havia un plat fort a la nit i no precisament musical, eixe era Dulceida. La Youtuber catalana tenia el Beach Club de gom a gom, no cabia més gent. Al finalitzar la seua actuació, l’organització va anunciar que per problemes tècnics es cancel·laven les següents actuacions de la nit, noticia que no va agradar al assistents, encara que el festival ha comunicat que reubicarà els concerts durant la resta de dies.

Amb la incertesa del que passava, una gran quantitat de gent a les portes del recinte i un Beach Club desbordat de gent, la Policia Autonòmica va haver d’obrir les eixides d’emergència i evacuar el recinte. Esperem que durant les següents jornades els problemes tècnics estiguen solucionats i que es controle exhaustivament l’aforament, ja que amb l’actuació de l’actual Dj nº 1 del món, Martin Garrix, s’esperen les 60.000 persones al recinte.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eIVUFY5tu5E&w=560&h=315]

Si vols saber totes les actuacions de hui i tota la informació per al festival, consulta la nostra guia completa de l’Arenal Sound.

Foto 31-7-17 4 19 27