cabecera 2

 

Diumenge 6


Última jornada de festival, però no per això menys important. De fet és la jornada amb més programació, ja que acull la festa Clandestine, al mig dia en el Beach Club i, aquest any, va continuar amb l’actuació de Wally López, reubicat després de la seua cancel·lació degut als problemes tècnics del dimecres.

Encara que C.Tangana era la primera actuació del dia, la primera en realitzar-se al recinte de concerts en l’escenari principal va ser la de David Martínez, més conegut com Rayden. Aquest cantant de rap en espanyol va aconseguir congregar a un gran nombre d’assistents, que cada any han anat creixent. Cal recordar que Rayden va començar actuant a l’escenari del beach Club, després va passar al Negrita i en aquesta edició ja ha xafat el principal. Una de les sorpreses del concert va ser la col·laboració de Bely Basarte, qui ja havia actuat les jornades prèvies del festival i que té diversescançons amb Rayden.

Foto 6-8-17 21 14 52
Rayden | Foto: David Cubedo

A l’escenari Negrita van tocar Aspencat, un grup de renom al País Valencià amb més de 600 concerts a les seues espatlles i que van portar la gira “La història és nostra” amb la qual començaran una parada indefinida del grup després de l’últim concert a l’octubre en la Sala Razzmatazz de Barcelona.

Foto 6-8-17 20 07 53
Zona VIP | Foto: David Cubedo

Amb l’actuació de Kase.O, l’Arenal va tornar a omplir de gom a gom el recinte, ple de gent, demostrant que el rap no sols triomfa en un escenari xicotet. Amb discursos entre cançó i cançó va saber portar al públic i fer-lo cantar amb temes com “Mitad y mitad” o “Mazas y catapultes”, aquesta última dos voltes a petició popular.

Foto 6-8-17 22 43 07
Nombrós públic en Kase.O | Foto: David Cubedo

Finalitzat el rap al recinte, era el torn de Txarango, un d’eixos grups que tots l’hagueren posat a l’escenari de la platja però que va omplir l’escenari Negrita com pocs ho han fet en aquesta edició. Fins i tot el sò es va quedar curt i el cantant va haver de donar explicacions. Encara que és un grup de música en català, també tenen cançons en castellà i és l’únic grup en català que ha actuat el prestigiós festival Glastonbury. Concert per a no parar de ballar i amb una selecció dels millors temes de diversos discs, guardant-se per quasi el final, el single “Una lluna a l’aigua”, inclòs en el seu treball “El cor de la Terra”.

Foto 7-8-17 1 00 30
Txarango | Foto: David Cubedo

La festa i la bona música van seguir a l’escenari Desperados de la mà de Clean Bandit, amb un concert molt ballable, unes veus impecables i una música que sonava exactament igual que en el cd. Per a acabar d’arrodonir el concert, va sonar “Rather be” acompanyada d’uns ramillets de focs d’artifici.

Foto 7-8-17 2 10 02
Clean Bandit | Foto: David Cubedo

Per a ser l’última nit, va ser molt frenètica, ja que a l’escenari Negrita actuava Kakkmaddafakka. Els noruecs van ser descoberts per molts sounders fa uns quants anys a l’escenari principal de l’Arenal. Encara que aquest any actuaven al secundari, van tindre nombrós públic seguint el concert.

Foto 7-8-17 2 31 36
Kakkmaddafakka | Foto: David Cubedo

La nit va finalitzar, com ja és habitual, amb dj’s. Matoma i Yellow Claw van ser els elegits per a posar punt i final a l’octava edició del festival. Durant tota la nit ja es respirava un ambient d’última jornada, amb moltíssima gent asseguda mentre veia els concerts durant tota la nit, i és que el cansament després de 6 jornades no perdona.

BALANÇ DEL FESTIVAL


En la roda de premsa, l’organització del festival va destacar l’èxit d’aquesta edició, amb més de 300.000 assistents, 15.000 persones que van vindre en els més de 300 autobusos oficials que oferta el festival per a vindre de tota Espanya i un impacte econòmic de més de 40 milions d’euros. També cal destacar la gran assistència als concerts de la Youtuber Dulceida, i grups com Amaral, Bastille o el dj, Martin Garrix.
Les dates per a l’any que ve seran del 31 de juliol al 5 d’agost i les entrades eixiran a la venda el 19 de novembre. 

Foto 3-8-17 21 27 57
Recinte Arenal Sound | Foto: David Cubedo