Han canviat les formes de voler durant l’últim mil·lenni? Analitzem “El Mal Querer” de ROSALIA.

rosalia .jpg
Rosalia

Ahir, Rosalia, va realitzar una actuació a Madrid, emmarcada en la inauguració festival Mad Cool. Més de 40.000 persones de totes les edats van gaudir d’una actuació de 65 minuts, on la cantant catalana, va demostrar que la fusió entre flamenc i trap és una formula que arrasa en tot el món. Fins el prestigiós New York Times, parlava d’ella com “la màxima responsable del fenomen musical del pop en castellà arreu del món”. Hi ha que tenir en compte que és la primera cantant llatina de la història en formar part de la llista de 10 nominats als prestigiosos “BBC Sound of 2019”.

Sabem molt de Rosalia, ja que apareix constantment als mitjans de comunicació i xarxes socials, però, ens hem parat a pensar i analitzar la seua música? D’on provenen les cançons? Per què ha triomfat aquesta fusió musical?

Per a resoldre totes aquestes qüestions, compartisc amb vosaltres un vídeo de Jaime Altozano, on durant 40 minuts, analitza amb tot tipus de detall el seu àlbum “El mal querer”.

Tant si ets adolescent, estudiant de música o simplement t’interessa la música, és una molt bona oportunitat per a entendre millor el triomf d’un fenomen musical.

El Mal Querer, és un àlbum conceptual: hi ha un fil conductor en totes les cançons. En concret adapta la història d’un llibre del s XIV d’autor anònim anomenat “El román de Flamenca”. Rosalia, fa una comparativa en si han canviat les formes de voler en l’últim mil·lenni, ja que en aquest llibre, apareix una dona que es casa amb un home que la maltracta arrel dels cels que té. Per tant, és un àlbum on la reflexió està assegurada.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NgHXFTgaVT0&w=560&h=315]