“Nada será igual” – Dia internacional contra l’assetjament escolar.

El 2 de maig, és el Dia Internacional contra l’assetjament escolar o “Bullying”. És un tema molt seriós, ja que segons les dades d’UNICEF, un 10,7% dels estudiants entre 11 i 18 anys afirmen haver sofrit assetjament escolar.

Per tal de crear consciència entre els joves, s’han creat diversos projectes aquest any. Nosaltres hem seleccionat la TV Movie creada a Castelló, “Nada serà igual” i també el rap interpretat per el Langui “Se buscan valientes” i del qual ja vam parlar en un article ací al blog. Música en contra del bullying

NADA SERÁ IGUAL

logo_nada_sera_igual

Aquest projecte audiovisual vol conscienciar als joves a través de personatges de ficció que interpreten històries reals, de la realitat diària d’assetjament que molts joves sofreixen dia a dia molt a prop nostre, així com denunciar l’entorn silenciós que envolta aquestes situacions.

nadaseraigual_grupo1
Crèdits foto: Sessió per a And Magazine.  Fotografía: Nacho Canós, per a ObturadosEstilisme: Adriana Sanz per a 23 Reales y Emesacs.

El seu creador és Victor Antolí, director de l’Escola Municipal de teatre de Castelló (EMTC) i Aula, Cine y TV. En aquesta edició, el projecte ha comptat amb el patrocini de la Diputació de Castelló.

Per a fer visible la lluita contra l’assetjament escolar, el dimarts 2 de maig a les 13:00 h, des de “Nada serà igual”, han programat una concentració a la Plaça de les Aules de Castelló, on a banda de lliurar les cartes de suport que l’alumnat ha escrit simbòlicament a la protagonista de la sèrie, Alexandra, hi hauran dos artistes convidats. Serà el youtuber Alex Stone i el cantant de rap, Arkano.

17884474_733151500191857_7946455255631984998_n

Ací pots veure la Tv movie: Nada serà igual – “Nadie hace nada”
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jc3yq5cAxo4]

Tant la cançó del Langui, com la sèrie, són un material interessant per a mostrar a l’alumnat i crear debats a classe, per tal de fer vore amb situacions reals i amb escenes interpretades per joves, com algunes accions aparentment normals per a algunes persones, tenen una gran carència de valors i són molt perjudicials per a les persones a les que van dirigides.

També cal recordar que hi ha disponible un telèfon 24 hores contra l’assetjament escolar. 900 018 018. Si eres víctima d’alguna d’aquestes accions o vols donar algun tipus d’informació, és gratuït i no deixa rastre en la factura.