Aquest cap de setmana, FIT Carrer, el Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real

El Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real, FITCarrer, arriba a la 36a edició convertit en un referent cultural en tot el territori valencià i nacional.

La regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás, i la directora artística del festival, Sara Recatalà, han presentat la programació d’enguany, que es desenvoluparà del 3 al 5 de maig. Noelia Samblás ha assegurat que “FITCarrer tornarà a fer-nos baixar a la plaça per a omplir-nos de riures, alegria i il·lusió”. “Malgrat la situació complicada per les dificultats econòmiques, la cultura ha sigut, és i serà una aposta important per a aquest equip de govern”, ha subratllat Samblás.

Sara Recatalà ha explicat que en aquesta edició de FITCarrer visitaran Vila-real un total de 15 companyies nacionals i internacionals. A més de les companyies valencianes i nacionals, també hi participen artistes de França, Itàlia, Noruega, Dinamarca i Mèxic. Durant els tres dies d’exhibició, del 3 al 5 de maig, “els carrers i places tornaran a omplir-se de vila-realencs i vila-realenques i també de públic d’altres municipis que s’acosten per a gaudir del festival més internacional del País Valencià”, afirma la directora artística del festival. Com és habitual, hi haurà dues preestrenes i una estrena absoluta i, a més, un elevat percentatge dels espectacles han sigut premiats en diferents festivals. “FITCarrer no sols ha crescut en qualitat sinó també en la quantitat de públic pel qual la direcció i l’equip del festival treballen durant tot l’any per a oferir la millor programació en els millors espais”, afig. En aquest sentit, la directora ha confirmat que enguany s’hi incorpora també la plaça del Botànic Calduch com una de les localitzacions del FITCarrer.

Sara Recatalà ha agraït el treball de la Regidoria de Cultura i Tradicions i ha animat a gaudir del festival. “FITCarrer és la millor excusa per a trobar-nos de nou a la plaça, gaudir de la nostra cultura, del millor teatre de carrer i fer vida social”.

Per part seua, Noelia Samblás ha afegit que “avui presentem una nova edició del FITCarrer que estem segurs que estarà a l’altura, pel treball de la direcció artística, de la producció i de tot l’equip humà que conforma FITCarrer, amb la directora artística Sara Recatalà al capdavant”. La regidora els ha agraït el treball com també ha tingut paraules d’agraïment per a la Intervenció Municipal i l’Oficina Pressupostària, que han treballat intensament durant aquestes setmanes per a dotar de crèdit les partides, així com al Departament de Contractació. També a tot l’equip de la Regidoria de Cultura i Tradicions per la seua dedicació.

Samblás ha afirmat que FITCarrer és un dels símbols més destacats de la cultura a Vila-real, “bressol de nombroses companyies locals que avui dia tenen reeixides carreres i actuen a tot el món, per la qual cosa és un orgull per a la Regidoria de Cultura i Tradicions que el festival sume edicions”.

En aquest sentit, la programació de FITCarrer es completarà amb activitats paral·leles a càrrec de dues companyies locals com són Visitants, que estrenarà el seu documental A peu de carrer, i La Fam, que ha programat una trobada amb motiu del seu desé aniversari.

A més, com és tradició, en la jornada inaugural de FITCarrer, es farà lliurament del Premi Ramón Batalla, que enguany recaurà en Joan Font, fundador de la companyia Comediants.

PROGRAMACIÓ

Descarrega la programació completa fent click ACÍ o en el web oficial del festival www.fitcarrer.com