Halloween i Tots Sants

 

halloween entrada2

S’acosta el dia 31 d’octubre, dia que es celebra una de les festes més esperades en el món anglosaxó, però que cada volta es celebra en més parts del mon. Halloween. 

De segur que a l’escola o als vostres pobles o ciutats ja trobeu decorats els aparadors de molts establiments o s’anuncien activitats per a eixe dia.

La paraula Halloween no és més que una forma acurtada en llengua escocesa de l’expressió anglesa “All Hallow’s Eve”, antic nom anglès de la vespra de Tots Sants.

Ací al blog, vos compartisc diferents cançons que poden servir per a ambientar de manera musical la vespra del dia de Tots Sants. Ací en deixe una selecció. Les podeu cantar amb la família, a l’escola, amb els amics…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=O7nqQtWkz0Q]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AkwWeGTLmhQ]

Però no hem d’oblidar que nosaltres tenim la tradició del dia 1 de novembre, Tots Sants, dia d’encendre ciris i fer panellets. A la següent cançó del grup d’animació Ambauka, pots trobar com fer els panellets de manera musical.

A més a més, hi ha una guia didàctica en la qual pots trobar el karaoke de la cançó, els acords per a poder tocar-la, així com activitats i la recepta sencera per a fer els panellets.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CrxKmOFpODA]

També, com estem en la tardor, ens poden servir moltes cançons referents amb la tardor i amb les castanyes.

I tu, al teu poble o ciutat coneixes alguna cançó tradicional referent a aquests dies? Conta’ns als comentaris.

Recorda que per a no perdre’t cap publicació, et pots subscriu-re al blog, així com seguir la pàgina oficial de Facebook!