Música i cervell

La Universitat Jaume I ha realitzat recentment un estudi del cervell dels músics, per tal de descobrir si tocar un instrument influeix d’alguna manera en el funcionament del cervell. L’estudi ha estat realitzat per investigadors del grup Neuropsicologia i Neuroimatge Funcional de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i la Universitat McGill de Canadà, i s’ha publicat en la revista Cerebral Cortex.

logo.png

Com ja hem dit moltes voltes, la música aporta molts beneficis per a la persona, i en aquest cas, no és diferent. I és que s’ha descobert que la pràctica musical continuada modifica l’esctructura cerebral, millorant la connectivitat i la interacció entre diferents àrees.

Com a millores concretes, s’ha detectat la connexió entre la zona de l’audició i la motora, així com els musics que requereixen les dos mans per a tocar el seu instrument, presenten una major autonomia entre aquestes.

A continuació vos deixe el vídeo on els professionals expliquen tot allò referent a l’estudi.

Per a la realització d’aquest estudi es va comptar amb la participació de 34 persones, 17 de les quals eren músics i els altres 17 eren participants que tan sols tenien la formació obligatòria musical. Actualment, el grup de Neuropsicologia i Neuroimatge Funcional de l’UJI està continuant aquesta línia de recerca estudiant processos similars també en xiquets, juntament amb el Departament d’Educació d’aquesta mateixa universitat.

Recorda que per a no perdre’t cap publicació, et pots subscriu-re al blog, així com seguir la pàgina oficial de Facebook!