Anar a veure concerts en directe pot allargar-te la vida una dècada més

Segons un estudi de l’expert en ciència del comportament Patrick Fagan, de la Universitat de Goldsmiths, assegura que ha encontrat una relació entre l’assistència habitual a concerts i un benestar major, el que comporta una major esperança de vida.

IMG_5318
Foto: David Cubedo

L’estudi ha estat realitzat a persones britàniques, i dos terços del total d’enquestats han contestat que els produeix més felicitat escoltar la música en directe que en casa. I és que, el sentiment de benestar d’una persona augmenta un 21% amb tan sols 20 minuts de concert, a més d’augmentar diversos 25% en l’autoestima i proximitat amb altres persones, fet que demostra que es millora també la socialització.

Per a realitzar la investigació, l’expert va realitzar proves psicomètriques i de freqüència cardíaca mentre realitzaven diverses activitats.

Fagan diu “combinant totes les conclusions, podem dir que anar a un concert cada dues setmanes podria repercutir quasi en una dècada més de vida”. Concretament, podria allargar-se la vida 9 anys.

I tu, sols anar a concerts en directe? Has experimentat alguna volta aquest sentiment de felicitat?  Conta’ns als comentaris.