Escolta ràdios de tot el món des del sofà de casa en el Dia Mundial de la Ràdio.

estudi radio
Dia Mundial de la Ràdio

Hui, 13 de febrer, es celebra el Dia Mundial de la Radio. Aquest és el setè aniversari, ja que es va aprovar en 2011 durant la 36 edició de la conferència General de la UNESCO.
Per què el Dia Mundial de la Ràdio?

 

La UNESCO la considera com el mitjà més dinàmic i atractiu que existeix. S’adapta als canvis del segle XXI i proposa noves formes d’interactuar i participar. També és un mitjà de comunicació de baix cost i que pot arribar a tot el món i accessible per a tota la població.

 

Quina relació té la ràdio amb la música?

Des de la seua creació, una part important de la ràdio, ha sigut la música. Als seus principis, havien de portar els micròfons i aparells enregistradors als teatres i auditoris, per a emetre en directe la música de les orquestres o grups. Una volta es van poder crear sales preparades acústicament, ja anaven els músics a tocar a la ràdio i es realitzava des dels estudis l’emissió. Però va ser amb l’aparició del disc i la incorporació a mitjans del segle XX dels gravadors a la producció i les realitzacions radiofòniques, quan la música va començar a tenir molta importància a la ràdio, creant emissores amb programació musical les 24 hores del dia.

 

Ràdios del món

radiogarden
Ràdio Garden

Aprofitant aquest Dia Mundial de la Ràdio, vull compartir amb vosaltres aquesta pàgina web on es pot consultar i escoltar a temps real totes les ràdios que tenen una emissió online arreu del món. És molt curiosa l’aplicació, ja que pots descobrir emissores tant del costat de casa com de l’altra part del món, i totes en directe.
http://radio.garden/live

Què us sembla? Quines emissores escolteu?