6.062 alumnes d’entre 10 i 16 anys, batran 2 World Record Guinness a Castelló aquest dissabte

logo

Amb motiu de la celebració del 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, s’han preparat diverses activitats a Castelló, València i Alacant, per als músics, alumnes i famílies de les escoles de música.

La primera de els activitats tindrà lloc aquest dissabte dia 21 d’abril a partir de les 20:00 h, a la Plaça de Bous de Castelló, amb un homenatge a les escoles de música. En aquest acte participaran 6.062 alumnes entre 10 i 16 anys provinents d’Escoles de Música de 211 Societats Musicals de Castelló, València i Alacant.

Durant aquesta jornada es batran 2 Guinness World Records. Concretament seran:

-Major grup de músics que són família troncal en un espectacle musical. El rècord s’aconseguirà amb una família de 16 membres músics.

-Major grup de músics amb connexió familiar en un espectacle musical. El rècord s’aconseguirà amb 35 participants procedents d’una mateixa família.

Aquestes famílies han estat seleccionades d’entre totes les que pertanyen a les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que només a la província de Castelló, hi ha 81 Societats Musicals amb 4.822 músics federats.

La festa de les escoles començarà a la Plaça de Bous amb l’actuació del grup musical castellonenc Las Auténticas i seguidament es donarà pas a un espectacle.

Per a l’ocasió s’ha preparat un espectacle d’animació infantil a càrrec de la companyia Xarxa Teatre. L’espectacle, anomenat “El Guerrer de la Valltorta”,  escenifica contes, faules i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana.

La música ha estat creada per a l’ocasió també pel director i compositor Pere Vicalet. S’interpretarà en directe amb 5.942 alumnes amb els seus instruments musicals i 120 alumnes amb dispositius tecnològics com ara, telèfons mòbils o tauletes.