Joc: l’arbre de les figures musicals

Joc per a repassar el valor de les figures musicals amb una temàtica nadalenca.

S’apropa el final de trimestre i en aquests últims dies sempre està bé repassar aquells conceptes més importats de l’assignatura. Com no podria ser d’una altra forma, la millor manera de repassar-ho és amb un joc ambientat en l’arbre de Nadal. 

Aquest joc que he anomenat “L’arbre de les figures musicals” consta d’un arbre amb boles i números que fan la funció de tauler. Us recomane plastificar-ho per poder reutilitzar i desinfectar amb una major facilitat. Es pot jugar per equips, si els grups son bambolla, o de manera individual. 

Els altres dos fulls amb boles són per als participants en el joc. Per als cursos inferiors, el full amb les boles que tenen les figures escrites. Es tracta de retallar les boles i posar-les a l’arbre omplint les pulsacions que se’ns demana. Per exemple, per a la bola de 2, podem omplir-ho amb dos boles de negra o una de negra i una de dos corxeres. Hi ha moltíssimes opcions i és això el que fa interessant la participació de tots els membres de l’equip. 

Per als cursos superiors, les boles ja no porten les figures dibuixades. Ja les han de dibuixar ells i elles i, depenent el curs, es poden fer fins i tot ritmes. Per exemple, la bola de 4 es pot omplir amb: una bola de 4 semicorxeres, una corxera amb punt i semicorxera, una negra i una corxera i dues semicorxeres. Després de posar les boles a l’arbre, es poden ordenar i fer ritmes amb percussió corporal en gran grup per exemple. 

Es pot complicar tot el que la ment de cadascú vulga. 

Espere que el gaudiu, vos ajude a repassar el valor de les figures musicals i m’envieu el feedback una vegada jugueu. 

Recordeu compartir per a que més gent ho puga gaudir. 

Pots descarregar el material de manera gratuïta fent click al següent botó.