L’edat no és un obstacle per a la música

A dia d’avui, tothom pot observar que durant tot l’any, però de manera més intensa durant l’estiu, es celebren festivals de música per tot arreu. De major o menor  format, nacionals, internacionals, etc, però són una forma de fer arribar la música a moltíssima gent que si no fora d’eixa manera, probablement no escoltarien un cd o no  coneixerien a diferents grups i estils musicals.

Aquesta important tasca de difusió musical que exercixen sobre un públic adolescent o adult també és important que aplegue als xiquets i xiquetes, ja que la música té una màgia diferent si la vius en directe. Portar als més menuts a veure concerts és una gran tasca, ja que s’estarà potenciant que el xiquet o xiqueta es contagie de  la màgia de la música en directe, agafe afició per la música i vaja formant, a xicoteta escala, el seu criteri musical.

Molts festivals reconeguts permitixen l’entrada als més menuts acompanyats de la seua família, però alguns van més enllà, com és el cas del DCODE Festival.

Aquest festival es realitza cada mes de setembre en el campus de la Universitat Complutense de Madrid des de l’any 2011. Des de fa algunes edicions, a banda de permetre l’entrada gratuïta als menors de 10 anys, també han creat un lloc per als menuts dins del festival. Aquest espai s’anomena DCODE KIDS i a banda d’activitats per als menuts, porta concerts de qualitat per a un públic infantil.

cartel2016_e

Aquest any, el grup que actuarà en aquest espai s’anomena Petit Pop, i tracta d’apropar als xiquets a la música pop independent a través de les seues lletres i melodies.(click ací per a veure una de les seues cançons).  No tenim que oblidar-nos que, no per ser música destinada a xiquets té que perdre en qualitat.

Assistir a un festival on poder veure a artistes de la talla de Kodaline, Mark Ronson o del català Santi Balmes junt amb tota la seua banda, i a més, tenir un espai exclusiu per als menuts, és una gran proposta que no hi ha que desaprofitar.

També hi ha que dir que no ha de ser necessàriament un festival el lloc on descobrir la música als xiquets. Qualsevol concert en qualsevol lloc és bona oportunitat, ja que l’edat no és (o no hauria de ser) un obstacle per a la música.