Alberto Iglesias guanya el Goya 2020 a la Millor Música Original

Es converteix així amb la persona amb més Premis Goya de la història. 

Alberto Iglesias recollint, anit, el Goya

Alberto Iglesias va guanyar ahir el Premi Goya a la Millor Música Original, sumant així, 11 Premis Goya durant la seua carrera des de 1994. Ahir el va aconseguir per l’espectacular composició de Dolor y gloria, del director Pedro Almodóvar, que aspirava a 16 guardons. Es converteix així amb la persona que més Premis Goya ha aconseguit en la historia d’aquests guardons. 

Iglesias, nascut en San Sebastian l’any 1955, ha dedicat els seus esforços en la composició de música per a cine, tot i que també ha tingut una estreta relació amb el ballet,  creant peces coreogràfiques per a Nacho Duato i la Companyia Nacional de Dansa. 

En 2019 va ser guardonat amb el “Premio Platino 2019” a la millor música pel seu treball en “Yuli”, d’Icíar Bollaín. En 2018, també va rebre la Medalla d’Or de les Belles Arts del Ministeri de Cultura. 

Tal i com explicava el propi Iglesias en una recent entrevista, “El so de la pel·lícula, naix d’un sextet de corda combinant piano i clarinet, que ens ofereix la possibilitat de situar la música molt propera al protagonista, present en els plans curts i evocant moments de dolor i incertesa”. 

Ací et deixe la Banda Sonora Original de la pel·lícula: