Open Podium, un projecte musical basat en un escenari d’entrenament.

Aquest projecte serveix d’entrenament tant per a músics com per al públic.

Logotip del projecte Open Podium

Open Pòdium és un escenari d’entrenament, on els músics poden anar a practicar el seu repertori davant de públic, per a entrenar aquesta faceta que moltes voltes tenim descuidada a les nostres sessions d’estudi, i estar preparats per a tocar posteriorment davant d’un públic més exigent (prova de treball, prova d’estudis, concurs, concert, audició, examen…).

També és un espai de creació i educació de públic. Creació, ja que els creadors del projecte, han observat que tant al Grau de Castelló com a la resta de llocs les sales de concerts és troben buides i pensen que si el públic coneix més de prop el qual és una actuació, el treball que implica, i la resta de les seues característiques, s’implicarà i acudirà més als concerts. A més a més és un espai d’educació del públic, ja que moltes voltes aquest no sap com comportar-se a un concert (quan aplaudir, quan parlar, quan moure’s…) i moltes voltes tampoc coneix tots els estils musicals i les seues característiques, així que no veuen molts concerts per desconeixement d’aquest tipus de música. En aquestes sessions el públic podrà estar preparat per a futurs concerts en els quals participen com a públic. I tot açò de forma gratuïta tant per a públic com per a músics, ja que si es cobrés entrada perdria repercussió el projecte.

Per dur a terme aquesta educació d’ambdues parts cal una comunicació entre l’intèrpret i el públic. Primerament el músic es presenta, explica el perquè de preparar aquest repertori en concret i quines dificultats té per a ell/a, i posteriorment contextualitza l’obra (autor, època, estil…). Una volta realitzada la interpretació el públic podrà fer preguntes al músic sobre totes les curiositats que tinga, així doncs el músic podrà explicar les seues sensacions i com que està permés fallar, repetir algun fragment amb errors si ho desitja, fet que resta tensió a l’actuació i minimitza la por escènica, i a més entrena al músic per a parlar en públic cosa molt important per a la nostra professió.

Imatge d’anteriors edicions d’Open Podium

L’aforament del saló d’actes és de 250 persones i pot assistir públic de totes les edats i nivell d’estudis. En quant als intèrprets, poden participar des de xiquets/etes fins adults, sempre respectant el màxim de 10 intèrprets en una mateixa sessió. Poden participar tant professionals com estudiants o amateurs. 

Entre els objectius destacables del projecte, s’inclouen els de prevenir la por escènica en els músics.També crear un cicle setmanal de concerts al grau així com augmentar el públic que assisteix a veure concerts. En quant als objectius més específics s’inclouen:

-Preparar proves, audicions i concerts.
-Crear un espai on l’alumnat de l’escola del Grau i l’alumnat extern puga practicar davant de públic.
-Apropar tots els estils musicals a l’ escola i el districte.
-Practicar la comunicació verbal amb el públic.

Si t’han entrat ganes de participar, aquest més de gener encara tens possibilitats d’actuar, però també durant els propers mesos fins al mes de maig. Pots trobar els formularis d’inscripció fent click en aquest enllaç i posar-te en contacte amb el projecte al següent mail: umgopenpodium@gmail.com