Torna a veure el concert d’Any Nou 2020 i coneix alguns detalls interessants

Interpretat per l’Orquestra Filharmònica de Viena, aquest any celebra la 80a edició. Vols veure en persona el de 2021? Et conte el funcionament de les entrades.

Captura del concert d’Any Nou 2020

Torna a veure el tradicional Concert d’Any Nou de l’Orquestra Filharmònica de Viena, aquest any 2020 en la seua 80a edició. A la batuta d’Andris Nelsons, qui va debutar a la Filharmònica de Viena l’any 2010 i actualment és titular de la Simfònica de Boston,  amb coreografies de l’espanyol José Carlos Martínez i a la direcció de televisió, Michael Beyer.  

Cada 1 de gener, es celebra aquest concert en la Sala Daurada del Musikverein. Aquest edifici de concerts va ser construït per la Societat d’Amics de la Música de Viena. Es va inaugurar en gener de 1870, per tant aquest any ha celebrat el seu 150 aniversari. Realitzat per l’arquitecte Theophil von Hansen i inspirat pel classicisme grec, aquest edifici conté una de les millors acústiques del món. 

Tradicionalment, el concert sempre està relacionat amb els integrants de la família Strauss, la principal dinastia de compositors de música de ball i opereta vienesa del segle XIX. Com que aquest any es conmemora el 150 aniversari de la mort de Josef Strauss, s’interpretaran 5 obres seues. Tanmateix, també serà rellevant Ludwig van Beethoven, commemorant també el seu 250 aniversari. 

Aquest any una de les principals novetats va ser la interpretació d’una nova versió de la “Marcha Radetzky”, composada expressament per a l’ocasió. 

Gràcies al servei “A la carta” de RTVE, podem gaudir d’aquest concert en qualsevol moment.

Fes click al següent enllaç per a veure’l 

Vora 50 milions de persones veuen aquest concert, que s’emet a més de 120 països, però si el que vols és assistir en persona, les entrades per al concert del 2021 es podran adquirir per sorteig a través del web de la Filharmònica de Viena al febrer d’aquest 2020, per preus que oscil·len entre els 35€ i els 1200 €.

Bon any 2020!