Aquest cap de setmana, FIT Carrer, el Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real

Vila-real celebrarà del 5 al 7 de maig un dels seus festivals de referència, el Festival Internacional de Teatre de Carrer, FITCarrer, en una edició, la número 35, que reforça el seu caràcter internacional. 

FIT Carrer Vila-real

Hui vos presente el FIT Carrer, un festival al que porte assistint des que era molt menut. Del 5 al 7 de maig “el teatre inundarà les places i carrers i convertirà  Vila-real en el centre de les arts escèniques i el teatre de carrer”. Una edició de FITCarrer “esperada i desitjada, una edició de celebració en què gaudirem d’una programació molt internacional, molt atractiva, i que no deixarà indiferents als espectadors”.

Sara Recatalà, directora del festival,  ha explicat que el festival comptarà amb una programació molt variada, en la qual es podrà gaudir de teatre, dansa, circ, treball de màscara, arlequins, etc. “Tindrem una edició més internacional que mai, sense oblidar a les companyies locals i de la nostra terra”, remarca la directora. Així, el FITCarrer comptarà amb la participació de 19 companyies, de les quals 12 seran de l’àmbit nacional i 7 de diferents països com França, Itàlia, Colòmbia o Xile. La directora del festival ha agraït el suport de l’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d’Innovació Cultural i el departament de Cultura, a més de la resta de patrocinadors i col·laboradors.

La regidora Noelia Samblás també ha agraït el treball de la directora del festival i tot l’equip que el fa possible, així com les institucions i empreses que col·laboren. “Per a l’Ajuntament de Vila-real suposa un gran esforç portar avant aquest festival, però així i tot no perdem la il·lusió i les ganes, com hem fet els últims 35 anys perquè la cultura ens fa lliures i perquè sabem l’impacte positiu que té per a la ciutat a nivell econòmic i d’oportunitats”, destaca Samblás.

Roger Pardo ha explicat, en relació al disseny del cartell d’enguany, que s’ha realitzat incorporant al procés creatiu una eina d’Intel·ligència Artificial. Amb tot, ha subratllat que “les imatges creades són totalment noves i són fruit d’un treball creatiu a partir de la idea del lema, que enguany es resumeix en la frase ‘som gent de teatre'”, de manera que la IA “és una eina més com moltes altres que s’utilitzen en el disseny gràfic i que ha vingut per a quedar-se com molts altres avanços tecnològics”.

Finalment, Noelia Samblás ha explicat que el Premi Ramón Batalla es lliurarà enguany als huit directors de la història del festival: Nel·lo Vilanova, Xavier Pegueroles, Joan Raga, Tomás Ibáñez, Sergi González, Domingo Martínez, Pau Ayet i Sara Recatalà.

PROPOSTES DE DANSA I MÚSICA


Tot i que és un festival internacional de Teatre de Carrer, també inclou propostes de música i dansa molt interessants. El teatre, la música i la dansa són unes arts que cal descobrir, gaudir i sentir des de ben menuts i menudes. Et deixe tota la programació del festival al final del post i en la seua web (fés click ací per accedir) , però ací et filtre les de música i dansa. 

DIVENDRES

Music on cicles – La dinamo – Música – 19:30 hores – Carrers de vianants

Voràgine – Pepa Cases – Dansa contemporània – Parc de la Maiorasga

Cubo – Eventi Verticali – Dansa aèria – 23:30 hores – Parc de la Maiorasga


DISSABTE

Music on cicles – La dinamo – Música – 12:30 hores – Carrers de vianants

Music on cicles – La dinamo – Música – 18:00 hores – Carrers de vianants

Sin ojana – Chicharrón – Circ i flamenc – 00:15 – Plaça del Mercat


DIUMENGE

Sliders – Brodas Bros – Dansa Contemporània – 18:00 – Plaça Major

D-Construction – Dyptic – Dansa urbana – 20:00 hores – Plaça Major