Aquest cap de setmana, gaudeix del jazz amb la 5a edició de REAL JAZZ

Durant tot el cap de setmana, es podrà gaudir d’aquest festival a Vila-real, això si, adaptant-se a totes les mesures d’ higiene i seguretat.

CMS Trio

Amb una llarga tradició i reputació consolidada en el món del jazz, Vila-real segueix apostant per una de les manifestacions més importants i influents de la música contemporània amb el festival Real Jazz. El certamen naix el 2016 per a prendre el relleu de la tradició jazzística local concentrant en un únic cap de setmana una selecció de les millors bandes del moment amb concerts gratuïts i activitats paral·leles. El Real Jazz aposta per ser un festival amb denominació d’origen valenciana.

Sota la direcció artística de Vicent Colonques, el Real Jazz torna al 2020 amb la cinquena edició, adaptada a les noves circumstàncies imposades per la COVID-19 i amb totes les mesures de prevenció i seguretat. El certamen es desenvoluparà els dies 25, 26 i 27 de setembre, amb tres concerts gratuïts: CMS Trio, Autòctone i Miquel Asensio. Les actuacions tindran lloc en un espai a l’aire lliure habilitat enfront de l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, sent aquesta una de les principals novetats, ja que sempre havien sigut al Casino, per tal de recrear amb aquest espai, durant els dies de festival, l’essència d’un club de jazz. 

Els concerts serán emesos en diferit per À Punt Mèdia.  

PROGRAMACIÓ


Divendres 25 de setembre 22.00 h 

CMS TRIO 

La seua recepta màgica de jazz, estàndards llatins i músiques d’arrels populars, segueix més viva que mai després d’anys trepitjant els escenaris de tot el món. 

Un directe amb temes propis i clàssics estàndards de jazz a ritmes i colors africans, colombians i fins i tot flamencs; balades amb aire de danzón cubà, calipsos. Música popular i accessible per a tots els públics. 

JAVIER COLINA, contrabaix MARC MIRALTA, bateria PERICO SAMBEAT, saxo 

Dissabte 26 de setembre 22.00 h 

AUTÒCTONE, 

VOLUM 1 

Autòctone, volum 1 és una música de cançó
i és també un mestissatge entre la nostra cultura, a través de la nostra llengua, i el jazz o la música afroamericana. És per això que el nom del projecte té la barreja de dues llengües: Autòc i Tone, per simbolitzar aquest mestissatge. 

La música és original de Pepe Zaragoza amb lletres de Diana Baidal. 

PEPE ZARAGOZA, trompeta
EVA ROMERO, veu CARLOS SÁEZ, piano/piano Rhodes MIQUEL ÀLVAREZ, baix elèctric TICO PORCAR, bateria 

Diumenge 27 de setembre 22.00 h 

MIQUEL ASENSIO, 

BIOTZA 

El bateria valencià Miquel Asensio presenta el seu segon disc com a líder: Biotza, un inspirat treball en el qual, a través de les seues pròpies composicions, experimenta amb nous colors i textures musicals des del jazz més pur a l’obertura més conceptual, amb un tractament lliure i orgànic. 

JAVIER VERCHER: saxos, flauta travessera
ELMA SAMBEAT:Veu
CARLOS MARTÍN: trombó i percussió ALEX CONDE: piano 

MIQUEL ÀLVAREZ: Contrabaix MIQUEL ASENSIO: bateria