Aquest cap de setmana torna a sonar el Jazz al carrer amb el festival Real Jazz.

Real Jazz obri aquest cap de setmana el calendari de festivals amb sis concerts a l’aire lliure i horaris adaptats al toc de queda.

El festival Real Jazz obri el calendari de festivals de l’Ajuntament de Vila-real per a aquest 2021 amb sis concerts que es realitzaran els dies 7, 8 i 9 de maig, en escenaris a l’aire lliure i complint totes les mesures de prevenció per la covid-19. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha presentat hui la sisena edició del Real Jazz, acompanyada pel director del festival, Vicent Colonques. Royo ha destacat que l’Ajuntament de Vila-real aposta per anar recuperant l’activitat dels festivals, sempre des de la prudència i adaptats a la situació sanitària actual. Per aquest motiu, els sis concerts que conformen la programació del Real Jazz tindran lloc en escenaris a l’aire lliure, a l’avinguda de la Murà i la plaça Major, i en horaris de matí i vesprada per a respectar el toc de queda.

La regidora ha assegurat que “amb aquesta sisena edició, volem que el Real Jazz es consolide com una de les cites importants amb el jazz valencià, dins de la marca de festivals que impulsa l’Ajuntament” i ha agraït al director del festival, Vicent Colonques, “la seua comprensió i professionalitat en assumir la complexitat d’organitzar el certamen en aquest moment de pandèmia”.

Colonques, per part seua, ha valorat la confiança de la regidora de Cultura i del programador de festivals, Pau Ayet, en el Real Jazz per a situar-lo com un dels referents del panorama valencià. Aquesta edició comptarà amb més concerts que el 2020, amb un total de sis, i horaris al matí i a la vesprada. Respecte als escenaris, els concerts de divendres i dissabte se situaran en l’avinguda de la Murà, mentre que el concert que tancarà el festival diumenge al matí es realitzarà a la plaça Major.

El divendres 7 de maig el públic podrà gaudir d’una proposta més acústica amb Clara Juan Quintet (17.30 hores) i Manolo Valls Quintet (20.00 hores). El dissabte 8 de maig la programació fa una aposta més elèctrica amb Blackfang (12.00 hores), Pete Lala (17.30 hores) i Elektrik Jazz Mantra (20.00 hores). Aquests cinc concerts tindran lloc a l’escenari situat a l’avinguda de la Murà, davant de l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. El festival es tancarà el diumenge 9 de maig a les 12.00 hores amb el concert de Lucía Fumero a la plaça Major.

Finalment, Colonques ha remarcat que “el més important en aquest moment és que el festival es puga realitzar, ja que la música ha sigut una de les grans damnificades per la pandèmia” i perquè “la cultura, a més de segura, és necessària”.

Cal recordar que, a través del conveni que manté l’Ajuntament de Vila-real amb la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, la televisió i la ràdio d’À Punt donaran cobertura al festival.

Descarrega ací el llibret del festival.