Crònica de FeCStival 2019

02fe1bec-53f2-4df5-a1ba-9ccecba8fb30
Foto: David Cubedo

El passat dissabte, 5 d’octubre, el *FeCStival arribava a la seua setena edició. Un festival amb alguns dels millors grups emergents del panorama nacional i que combina la música amb infinitat d’activitats per a fer d’aquest, un festival apte per a totes les edats.

A les 11.00 s’obrien portes, amb moltíssima afluència i cua per a poder recollir les acreditacions. Molt de públic familiar que esperaven impacients l’entrada a totes les activitats que el festival havia preparat. Mentre s’escoltava la *batukada de fons, una xanquera amenitzava l’espera en la cua als més xicotets, bon detall.

ret1.png
Foto: David Cubedo

Una vegada dins, infinitat de tallers i activitats. Espai de robòtica, de ciència, construcció d’instruments musicals amb material reciclat (perquè sí, aquest és un festival que cuida del medi ambient. Els gots de la jornada també eren reutilitzables) i també actuacions tant musicals com de ball.

A la vesprada els concerts van començar de la mà dels castellonencs Annacrusa i Balloon Flights, perquè si alguna cosa té el FeCStival, és que compta amb la gent de casa a l’hora de confeccionar el seu cartell.

A continuació, va arribar el moment de Valira en l’escenari principal. El nou projecte de Juan Zanza, guitarrista de La Raíz, que aprofitant l’aturada de la banda, va presentar el seu primer disc el mes de març passat. Després de passar per festivals com a Festival de les Arts o el Viñarock, van defensar de manera impecable el seu àlbum debut a Castelló. Cançons com a “Guerra Fría”, “Coros ambulantes” o “El Capitán” van ser els més corejats en un recinte que va començar a omplir-se considerablement. Bona qualitat de so i un grup agraït amb el seu públic.

1.png
Valira |. Foto: David Cubedo

Molta gent va aprofitar el final del concert per a sopar, ja que hi havia diverses propostes per a tots els gustos en la zona de foodtrucks. Mentrestant, en l’Escenari Jardin, Caboverde ens presentaven “La peor versión de nosotros mismos”, títol del seu àlbum mesclat per cert per Santi García (La M.O.D.A, Toundra…). La formació de Juan Blas va voler donar un gir al rock alternatiu internacional, traslladant-lo al castellà.

1.png
Caboverde | Foto: David Cubedo

Va arribar el torn en l’escenari principal per als castellonencs Novio Caballo, una formació de coneguts músics del panorama musical de Castelló que ja els havíem pogut veure en Skizophonic. Van alçar al públic amb el seu reeixit single “Jesús es negro”.

3.png
Foto: David Cubedo

La nit va continuar en l’escenari Jardí amb els toledans Veintiuno. Una banda amb molt bones cançons, dignes de festivals nacionals, bon so en el disc però que va començar amb alguns problemes d’equalitzacions en el FeCStival. Encara sort que tal com va anar avançant el concert es van esmenar i el públic més que entregat va fer d’aquest concert, un moment per a recordar. Obrint el concert amb “El desfile” i passant per “Cabezabajo”, “Delirio y equilibrio” o el moment màgic amb “Tu nombre” van anar repassant el seu àlbum “Gourmet”. Però sens dubte Veintiuno tenen la cançó. Aqueixa que tot el públic volia escoltar i ells el sabien. Van acabar el seu concert amb l’esperada “Dopamina”.

4.png
Veintiuno | Foto: David Cubedo

La nit anava en augment i és que en l’escenari principal tocaven Cupido. Amb un lleu retard, va quedar demostrat que la unió de Pimp Flaco i Solo Astra funciona i de quina manera. Un recinte abarrotat, corejant i ballant tots els temes que ens van brindar a base de trap i autotune. Van sonar temes com “*Milhouse” o “El tiempo es oro”, però sens dubte les més aclamades van ser “Autoestima”, que compta amb una recent versió amb la col·laboració de Lola Índigo, o la cançó per excel·lència i amb la qual van tancar el concert “No sabes mentir”.

1.png
Cupido | Foto: David Cubedo

Van deixar un recinte molt animat i amb el qual Delaporte va saber portar molt bé. Aqueixa música electrònica realitzada en pur directe i amb la veu de la polifacètica Sandra (també és ambaixadora de Amazon Moda), té “alguna cosa que ens encanta”. La veritat és que molta gent no coneixia al grup per endavant, però sí les seues cançons i és que “Me ncanta” ja havia sonat en una campanya publicitària d’una potent cadena de Tv i ràdio. Així com el videoclip de “El jardín” es va presentar en el programa “Fama a ballar” emés en 0 de Movistar +. Van sonar també cançons com “Si estas tú”, “Cariñito” o “Ni un beso”, amb bes a un fan de primera fila inclòs.

4.png
Delaporte | Foto: David Cubedo

Fi dels concerts i fi a una genial edició de feCStival, un festival de tardor amb sabor de festivals d’estiu i en un entorn immillorable. Dins de la ciutat però envoltats de naturalesa.