Dia Internacional de la Dansa

Moltes iniciatives amb el ball com a element central, això si, des de casa. 

Hui, com cada 29 d’abril, es celebra el Dia Internacional de la Dansa. Aquesta data ve marcada, perquè hui, fa 293 anys va nàixer, Jean Georges Noverre, professor de dansa, coreògraf i ballarí francès que va ser considerat el pare del ballet modern. 

Per a celebrar aquest dia, són moltes les activitats que es realitzen, però, aquest any, tenint en compte l’estat d’alarma amb el qual estem vivint i les restriccions que comporta, moltes companyies de dansa han realitzat vídeos i balls des de les seues cases. 

És el cas de la Companyia Nacional de Dansa, que interpreten des de les seues cases la suite en Do Major per a cello de Johan Sebastian Bach BWW 1009

També l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, va proposar un repte per a realitzar a les xarxes socials, on totes les persones que volien participar-hi, havien de gravar-se ballant i etiquetant la publicació amb el hashtag #BallemaCasaDID2020

El Ballet de Barcelona també s’ha sumat a la celebració fent un video des de casa.

Per a finalitzar aquest dia, també vos propose que vegeu aquest documental. És sobre la creació i treball que comporta el musical de Billy elliot. El van realitzar abans de la seua estrena a Madrid i és molt recomanable. 

Espere que gaudiu del Dia Internacional de la Dansa i que compartiu a les xarxes els vostres balls i coreografies.