Dia Internacional de la Dona

Cada 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona. Des de La Caixeta Musical ens sumem a la celebració mostrant-te lectures i cançons interessants per a aquest dia.

Història


El dia 8 de març de 1908 van morir a Nova York més de 140 dones, en una fàbrica textil on es van tancar per a protestar per el seu baix sou i les condicions laborals.

Lectures


“Contes de bona nit per a nenes rebels”

Aquest llibre és molt recomanable per al dia de la dona. “Un llibre que hauria de ser a la tauleta de nit de tots els nens i nenes que coneguis”. Forbes

91ziO4ERUeL

Hi havia una vegada una princesa… una princesa? No! Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món.

De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il·lustracions de seixanta artistes d’arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs… Cent exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores.

Perquè totes les nenes haurien de créixer sabent que poden ser tot allò que vulguen ser.

Música


Persones Iguals és una cançó que ens parla de l’esperança. Les persones hem de tenir les mateixes oportunitats davant la societat, independentment del sexe, la classe social, la religió, la raça, l’edat, la cultura, les diversitats funcionals… Aquest tema forma part de la campanya Dóna la Nota amb Persones Iguals que organitza el Camp d’Aprenentatge Pau Casals.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gQ01wgIw0KY]

I tu, et sumes a la celebració amb aquests recursos?