Materials audiovisuals per al Dia de la Dona

IMG_0462.jpg

El dia 8 de març, es celebra el Dia de la Dona. Per a treballar-ho a l’aula, compartisc amb vosaltres diversos materials audiovisuals.

Per a començar, vos presente la cançó que estic treballant amb el meu alumnat aquesta setmana. S’anomena “Te’n podria dir mil” i és el resultat del projecte “Igualem-nos/Música per a la igualtat”, dirigit per la professora Laura Capsir durant el curs 2016/2017 a l’aula de música de l’IES Càrcer (València).

Hi ha material molt complet per a poder treballar la cançó. Videoclip, lletra, acords, etc…

El lloc web on podeu trobar el material és el següent: https://musicaiescarcer.wixsite.com/tenpodriadirmil

PURL


“Purl”, és el curtmetratge de Pixar dirigit per Kristen Lester i produït per  Gillian Libbert-Duncan

amb el que podem treballar la igualtat i la inclusió. Fer veure que tots som iguals, a través de la història de les dificultats que té una dona en un entorn laboral en que predominen els homes .

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=B6uuIHpFkuo&w=560&h=315]

Dones de Ciència. 50 Pioneres valentes que van canviar el món


En l’apartat de lectura, també tenim el fantàstic llibre “Dones de Ciència. 50 Pioneres valentes que van canviar el món.”

portada_dones-de-ciencia_rachel-ignotofsky_201807121538.jpg

Entre les pioneres que hi apareixen, podem trobar figures tan conegudes com Marie Curie i Jane Goodall, i d’altres no tan conegudes, com Rachel Carson, que ja a principis del segle XX va advertir sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i de la creixent contaminació́.

Aquesta col·lecció́ d’històries apassionants també inclou infografies sobre temes rellevants en camps relatius a la ciència i un glossari científic il·lustrat.

És un llibre recomanat a partir dels 9 anys.

Coneixes més material per a treballar el Dia de la Dona? Tan sols has de compartir-ho!