Música prenatal. Estimular al bebé durant l’embaràs.

Estimulació musical

La música és molt important en tots els aspectes de les nostres vides. Ens acompanya en molts moments i ajuda al fet que puguem sentir més profundament algunes emocions, a relaxar-nos, a motivar-nos en dies mes tranquils… Però, des de quin moment percebem la música? Quin seria el millor moment per a començar a fer-ho?

La resposta és molt senzilla. Des que estem en el ventre de la mare.

L’oïda és el primer sentit que es desenvolupa quan un fetus està en el ventre de la seua mare. Des de la setmana 16 d’embaràs ja escolta els batecs del seu cor i percep sons de l’exterior, però a partir de la setmana 20, ja reacciona a la música o cançons que se li puguen posar.

Que els pares canten una melodia, una cançó o simplement una nana, ja crea un vincle entre el bebé i els seus pares, transmetent-li sentiments de tranquil·litat, cura o amor. Aquest vincle s’anirà desenvolupant i fent-se mes fort una vegada nascut.

Però que la mare escolte música mentre està embarassada, té nombrosos beneficis. Un d’ells és el poder sincronitzar els batecs del cor de la mare amb el bebé dins de l’úter. La música ajuda a produir endorfinas a l’embarassada, que produirà un efecte de tranquil·litat i relaxació que es transmetrà al bebé amb un estat de benestar. En treballar tot això des que el fetus està en úter de la mare, quan nasca, serà mes fàcil que el bebé es relaxe amb menys esforç, la qual cosa farà que dorma millor i plore menys.

2.pngQR que enllaça amb la playlist que he preparat amb música prenatal
Escoltar música durant l’embaràs també estimula la creativitat i les àrees del cervell encarregades de la motivació.

Des del blog, t’he preparat una playlist perquè només hages de donar-li al play i començar a experimentar l’efecte tranquil·litzador i de benestar de la música. T’animes a provar-ho?

Queda una pregunta que no he contestat encara. El millor moment per a escoltar la música, en cada cas serà diferent perquè tothom té les seues particularitats, però es recomana que siga al final del dia, ja que es podrà relaxar millor tant la mare com el bebé i serà més fàcil reaccionar als estímuls musicals.

Deixa’ns els teus comentaris per xarxes socials i no oblides compartir l’article amb les persones que cregues que els puga interessar.