Proposta d’activitat “Plastihistoria de la música”

IMG_8333.jpg
La prehistòria | Foto: David Cubedo

Hui vos porte una proposta interessant per a veure durant aquestes vacances. La passada setmana, de manera casual em vaig trobar amb una exposició d’allò més interessant i que volia compartir amb vosaltres. Al final de l’article trobareu una proposta d’activitat per a realitzar amb l’alumnat a l’aula.

Es tracta de l’exposició “Plastihistoria de la música”. Una exposició feta amb ninots de plastilina i que fa un recorregut cronològic a través de les distintes escenes des de la Música en la Prehistòria fins a una discoteca del segle XXI.

És molt visual i recrea a la perfecció totes les etapes de la música, incloent els principals compositors com Mozart, Bach, Beethoven o fins i tot apareixen els Beatles, el conte musical o la música en el cine.

IMG_8329
Un dj a l’actualitat | Foto: David Cubedo

A més, cada escena, inclou una fitxa on explica les principals característiques de l’època.

És una bona exposició per a visitar durant les vacances, ja que apareixen continguts que treballarem a les classes a partir de setembre i que de manera molt visual i plàstica ens apropen als continguts musicals tant a menuts com adults.

IMG_8340
L’Edat Mitjana i el Cant Gregorià | Foto: David Cubedo

L’exposició està en la plaça interior del centre comercial Nuevo Centro de València fins al 16 de setembre.

Proposta d’activitat a l’aula


Com a proposta per a les classes, agafant l’exemple dels ninots de plastilina i sent un material que trobem a l’escola, per grups, l’alumnat podria representar una de les escenes amb plastilina i posteriorment explicar davant la resta de companyes i companys les característiques de l’època representada. És una manera lúdica de poder treballar continguts d’història de la música a les classes. A més a més, amb totes les escenes representades per l’alumnat, es pot crear una xicoteta exposició a l’escola per tal que tots els cursos i mestres puguen gaudir de la feina feta.

 

Us animeu a realitzar-la? Conta’ns-ho!

IMG_8346
El Barroc amb l’orgue com a instrument destacat | Foto: David Cubedo

 

 

 

 

 

 


*La proposta és personal degut al seu caràcter educatiu. El blog en cap moment ha rebut el patrocini o una aportació econòmica per part de les empreses o institucions que es mencionen a l’article.