Benicàssim Blues Festival 2021

Aquest cap de setmana es durà a terme la novena edició d’aquest festival.

Després de l’estrany any que ens va tocar viure degut a la pandèmia, aquest any el Benicàssim Blues Festival ha aconseguit realitzar una edició en format reduït, amb tan sols dues actuacions, però amb la mateixa qualitat, a l’aire lliure i de manera gratuïta com sempre. 

Hi ha un protocol COVID per als dues concerts, que es pot consultar en la seua totalitat a la pàgina web del festival. 

Els concerts seran a l’escenari Muddy Waters, ubicat al recinte del mercat, (AV. Juan Carlos I – Junt a Lidl)

PROGRAMACIÓ


KOKO-JEAN & THE TONICS (Divendres 18 de juny a les 22:30 h)

Miss Koko-Jean, l’admirada i descarada cantant de soul reconeguda pels seus 10 anys de carrera amb la seua anterior banda de rhythm and soul The Excitements, amb els qui va estar al Benicàssim Blues en 2015, està de tornada amb nova munició, The Tonics! Encara que les comparacions amb el seu anterior grup siguen inevitables, el primer que notaràs en la seua nova marxa és un enfocament més espontani en les seues cançons, fins i tot mantenint la cruesa de la música negra que tant ens agrada. És soul? És blues? És rhythm and blues? És rock’n’roll? És tot això! Koko-Jean & The Tonics s’han desencadenat de totes les etiquetes musicals amb les quals intentem encasellar a les bandes per a fer simplement el que millor saben: fer que cantes i balles.

Koko-Jean & The Tonics van ser fundats per la vocalista i agitadora del soul Ms. Koko-Jean Davis en 2014. Va ser una aventura intensa: es van enamorar, van fer música, rockejaren els escenaris, es van prendre un descans, i ara, just en el moment adequat, han tornat a reunir-se per a donar a llum a la seua primera criatura musical en forma d’un EP batejat com “Hairwhip”. Un treball amb quatre temes que presentaran al Benicàssim Blues 2021.

J.P. BIMENI & THE BLACK BELTS (Dissabte 19 de juny a les 20 h)

JP Bim-Nyi és un artista de Burundi que sent adolescent i amb l’ajuda d’una beca del “The Hugh Pilkington Charitable Trust” amb seu a Oxford, es va mudar al Regne Unit per a estudiar i ha viscut allí des de llavors.

Músic autodidacta, ha format part de multitud de bandes i projectes des de 2002. Mantilla Band en 2003; “Slow Em”, la seua primer E.P. en solitari, en 2008; l’èxit “Agahengwe” cantat en el seu idioma natiu; la banda Lostchild amb els qui va arribar a les semifinals del Festival Emergenza en 2010; concert en solitari per al 60é aniversari d’Acnur en 2010; la banda de rock-soul Saints Patience; o el tribut a Otis Redding al costat de Jezebel Sextet.

Tot això ens porta fins a The Black Belts, banda de 6 prestigiosos músics de l’escena madrilenya (Rodrigo Díaz a la bateria, Pablo Cano al baix, Fernando Vasco a la guitarra, Álex Lárraga a les tecles, i Ricardo Martínez i Rafael Díaz a la trompeta i saxo respectivament) formada en els estudis de TucXone Rècords, on han donat forma al seu debut “Free Em”, una obra curulla de ‘swamp soul’. Guitarres, teclats, una secció de vents, i l’envolupant veu de Bimeni, tot preparat per a fer-te ballar a ritme de rhythm’n’blues al Benicàssim Blues 2021.