ESPECIAL CAMPAMENTS D’ESTIU: Escola de la UM La Lira de Vila-real

Com va l’estiu? Nosaltres, al blog,  continuem amb el nostre especial de campaments d’estiu. Hi ha molts campaments musicals al llarg de l’estiu que segur no coneixes, així que te’ls apropem i et contem tot allò que els envolta. Sempre és una bona opció passar les vacances envoltats de música, coneixent amics i amigues, i gaudint d’un paratge natural.

portada

Aquest any el campament de l’Escola de Música de la Unió Musical la Lira de Vila-real es durà a terme a les instal·lacions de l’Alberg Francesc de Vinatea, en el complexe de l’antiga Fàbrica Giner, a la localitat de Morella, els dies compresos entre els diumenges 6 i 13 d’agost.

alberg
Alberg Francesc de Vinatea

La colònia d’estiu és un projecte que l’escola de música porta a terme ininterrompudament des de l’any 2001. Habitualment sol ocupar entre una setmana i deu dies dintre de la primera quinzena d’agost, i s’adreça a estudiants de música de qualsevol centre de procedència, en edat compresa entre els 9 i els 14 anys.

La còlònia sol ser temàtica, escollint un tema sempre vinculat amb la ciència, la història, l’art o la cultura, desenvolupant-lo al transcurs de l’estada a través de les activitats tant lúdiques com formatives que es porten a terme, a més de la pròpia música treballada. Tot aquest treball s’exposa al final del campament en forma de concert.

Els objectius principals del campament són utilitzar la pràctica instrumental col·lectiva com a vehicle de transmissió i educació en valors, gaudir de la pràctica musical en un entorn de distensió i diversió, fomentar el respecte per la natura, exercitar el cos i la ment a través de l’esport i enfortir els llaços d’amistat i respecte entre els companys.

foto

L’activitat diària sol estar organitzada en franges horàries que queden distribuïdes de la manera següent: en llevar-se del llit, activitats per a despertar el cos i la ment i preparar-se per a l’activitat del dia; en el transcurs del matí, activitat de treball musical i d’aprofundiment en la temàtica espècífica del campament; al transcurs del vespre, activitats físiques i esportives, d’intensitats moderada i alta; i ja de nit, activitats de relació social i de baixa o nul·la intensitat física.

Les activitats del vespre, de caire lúdic, com ara tallers de treballs manuals, estan contextualitzades i orientades si és el cas a la elaboració d’aquell material necessari per a l’acte de cloenda. L’activitat física i esportiva és d’una intensitat adequada sempre a les possibilitats del grup, es treballa sempre en equips i es fomenta una sana competitivitat, la companyonia i el respecte als contrincants o adversaris.

L’activitat nocturna tendeix a la relació social, la conversa i la creació o el reforç de relacions d’amistat entre els participants, amb activitats de baixa o nul·la intensitat física i de major càrrega intel·lectual i d’expressió verbal.

DSC_0293 (1)

A la següent adreça web https://escolaumlalira.jimdo.com/campament/ podreu consultar les temàtiques tractades els darrers campaments. El tema d’enguany, com que és una sorpresa no us el descobrirem fins que haja passat el campament. Si teniu curiositat, apunteu-vos! Si esteu interessats podeu contactar a l’adreça de correu umlalira.escola@gmail.com, encara hi han places disponibles!