Recull de cançons per a treballar les normes Covid-19 als centres educatius

Aquest recull conté cançons creades per a treballar les normes higièniques i sanitàries als centres educatius durant aquest curs.

Captura d’una de les cançons incloses al recull

Aquest curs està sent molt diferent en quant a normes i protocols sanitaris als centres educatius. Controls de temperatura, desinfecció de mans, ús de mascareta, itineraris diferenciats per tal de no creuar-se, separació de taules, aforaments limitats, grups bombolla i moltíssimes més mesures per a fer de l’escola el lloc més segur per al nostre alumnat. És evident que el risc 0 no existeix, però acomplint totes les mesures de seguretat es minimitzen tots els riscos. 

Per tal de recordar i conscienciar de totes aquestes mesures al nostre alumnat, especialment als més menuts, d’infantil i primària, s’han creat diverses cançons. Ja sabeu que la música té moltes finalitats, i en aquest cas, apropa d’una forma més clara i lúdica totes les normes a l’alumnat. 

En aquest article, he creat un recull de cançons per tal d’ajudar-vos en la tasca docent i en la conscienciació a casa per part de les famílies.  Durant el confinament, al web també vaig crear una playlist amb cançons molt positives per a animar-nos mentre estàvem a casa i que poden servir de material complementari per a utilitzar a les classes de música d’aquest any als centres educatius. En l’apartat PLAYLISTS del web podeu trobar-la. 

Espere que les gaudiu i siguen d’utilitat, totes són genials! 

SI TOTS HO FEM


Cançó creada per un grup de mestres de música, amb lletra de Yolanda Vallvé, música de Joan Comaposada i producció i arranjaments de Marc Martínez. A banda de la cançó, els creadors, han posat al nostre abast tot tipus de material per a poder treballar-la a classe. Partitures, vídeos, àudios, etc… Fes click ací per a accedir al material complementari.

QUE XULA LA MASCARETA


Aquesta cançó ha estat composada per Marcel·lí Garcia Peruga amb la participació de l’alumnat del CRA Alt Carraixet (Olocau i Gátova). Es tracta d’un vídeo creat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana per a fomentar l’ús de la mascareta entre els xiquets i les xiquetes.

MASCARETA BONIQUETA


Aquesta cançó ha estat composada en lletra i música per Santi Monforte amb veus de Sofia Bort i Eva Andrés. 

A L’ESCOLA EL VIRUS NO ES COLA!


Instrumental: If Life Was A Thing- Dj Vadim . Lletra i veu: Sonia Martinez . Cors: Borja Ramirez (Calmoso).