Ansietat en la música i el voler agradar. L’exemple d’Operación Triunfo.

otgrupal
Concursants del programa durant la passada gala.  | Foto: rtve

Ansietat en la música


La música és sinònim de gaudir, d’expressar els sentiments i de fer gaudir i reaccionar als oients, però moltes vegades, suposa una pressió per a l’intèrpret, ja que sempre es vol donar el màxim i no defraudar a ningú.

Està bé saber que aquesta pressió o aquests sentiments els tenen molts intèrprets ja siguen novells o amb gran experiència i seguidors. Moltes vegades, els infants i els adolescents senten aquest tipus de sentiments o de sensacions en el moment que han d’actuar davant del públic i pensen que sols els passa a ells, o que els seus referents musicals no ho han experimentat mai.

És en aquest moment quan cal detectar a temps el que els està passant i ajudar-los, perquè a una gran quantitat de músics els passa i no és res dolent, tan sols cal detectar-ho i començar a treballar per a poder-ho controlar.

 

Un altre cas, el voler agradar


Ja que la música és escoltada per moltes persones, els intèrprets i cantants volen agradar al seu públic, ja que és per al que han realitzat tota la seua feina.

Recentment, en el programa musical de televisió, Operación Triunfo, s’han vist situacions semblants durant la recta final del programa. Els cantants favorits del programa, estan notant la pressió de voler agradar amb la seua música i forma de ser i com a conseqüència, han tingut atacs d’ansietat ( en el cas d’Alfred) o no saben com comportar-se ( en el cas d’Amaia).

javisot
Javier Calvo i Javier Ambrossi  durant una classe

És aleshores on apareixen dues persones, Javier Calvo i Javier Ambrossi, creadors del musical i la pel·lícula “La llamada”, i de sèries de televisió com Paquita Salas. Aquests professors de l’acadèmia, parlen amb Amaia per a dir-li algunes de les coses que repetisc  contínuament a les meues classes i que em pareixen molt importants.

Cada persona és especial, i la resta de gent li té apreci perquè es comporta de manera natural. Per tant, cadascú ha de ser i comportar-se conforme és, sense voler pensar el què fer per a agradar més a la resta de persones. Si es vol aparentar alguna cosa que realment no és simplement per a voler agradar a la resta, és quan no s’està còmode amb u mateix i arriben les preocupacions.

Ací vos deixe el vídeo on es pot observar la preocupació de la cantant i com els dos professors li expliquen que és el que està sentint i per què ha de deixar de sentir-se així.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=x_bsndugreU]

Què us sembla? Heu experimentat o coneixeu a algú que ha passat per aquestes sensacions? Conta’ns als comentaris!

Si t’agrada el blog, recorda que ens pots seguir a la pàgina oficial de Facebook i Instagram.