Blob Opera, una divertida app per a crear la teua pròpia òpera

Aquesta app forma part d’un experiment de David Li i Google Arts and Culture.

Blob Opera

Hui et presente al web aquesta app on podràs crear una divertida òpera en pocs minuts. Es tracta d’un experiment on han col·laborat David Li, diversos cantants d’òpera i Google. 

L’app consisteix en 4 Blobs (personatges) que adopten les veus de Baix (Frederick Tong), Tenor (Christian Joel), Mezzo – Soprano (Joanna Gamble) i Soprano (Olivia Doutney). Es tracta d’estirar els blobs cap a dalt i cap a baix o cap als costats per tal de fer-los cantar més agut o greu o amb diferents modalitats. És molt senzill d’utilitzar i té un algoritme per a fer que les notes que interpreten quan estires, sempre estiguen dins de la tonalitat i sonen bé harmònicament.

El sò és el resultat de 16 hores de gravació per les veus dels cantants d’òpera que abans he esmentat. 

A banda de divertir-nos amb aquesta app, és molt útil per traballar les diferents veus que integren un cor.

L’app, disponible per a Android, iOS i també per a aplicació d’escriptori, també ens dona l’opció de poder enregistrar la nostra creació i compartir-la amb els nostres amics i coneguts. 

És gratuïta i pots accedir a ella al següent enllaç per a la versió d’escriptori > Versió d’escriptori   

Per a l’app per a smartphones s’ha d’instal·lar l’aplicació Google Arts & Culture. Una vegada instal·lada podràs buscar els diferents experiments disponibles i fer click a Create your own opera at home.

Android > Descarrega

iOS > Descarrega

Recorda compartir per a que més persones es puguen assabentar.