Festival Emac. 2020

Del 14 al 16 de febrer celebra la seua 5a edició. Et presente les propostes més interessants.

Lisasinson | Foto: Victoria Herranz. Elefant Records.

L’Emac. de Borriana és un festival que combina molt bé la música, l’art i la cultura. En aquesta 5a edició, tornarà a oferir-nos en La Mercé de Borriana, en els seus 3 espais, moltíssimes propostes d’artistes de l’escena independent més coneguts i també d’altres que estan sorgint o presentaran per primera vegada els seus treballs als escenaris. Estem acostumats a assistir a festivals on pràcticament tots els noms del cartel són coneguts, però aquest festival té la màgia del descobriment. Descobrir nova música, nous artistes i noves cançons que potser ens acompanyen durant els propers anys. Per a que no et perdes res, et presente algunes de les propostes més interessants que podràs veure en directe aquest cap de setmana. 

Maria Yfeu

Aquesta artista emergent sevillana segur que sorprén en l’Emac. amb el seu jazz, soul i fins i tot pinzellades de bossa, així com presentant les seues recents creacions. Si no la coneixeu, és una bona oportunitat per a descobrir la seua música.

Rocío Márquez

Catalogada per la premsa com “la veu de la nova generació del cant flamenc”, Rocío Márquez porta més d’una dècada, des que en 2008 guanyara la “Lámpara Minera”, llaurant una sòlida carrera artística que hui desborda el panorama flamenc, on és ja un clar referent i figura consolidada.

Albany

Sobre portar molts anys oferint la seua música per YouTube, és una d’aqueixes artistes de trap nacional que va mostrant el seu treball al món. Des de Barcelona ens acosta una visió urbana des de la tristesa. “El reggaetón és molt masclista, parla de diners, dones i droga. Jo vull canviar-ho i parlar d’altres coses, però que es puga ballar també”

Novio Caballo

El seu single “Jesús és negro” ha sigut un dels hits de l’underground hispà d’enguany.
La descaradura d’aquest grup amb pocs complexos els ha portat, amb només dues cançons publicades, a formar part del FIB, Ebrovisión, Gigante i l’escenari principal de les festes de l’Orgull de Madrid, entre altres. L’any passat els vam poder veure també fent ballar i corejar el seu “Jesus és negro” a tot el públic assistent en FeCStival. (Llig la crònica de FeCStival ací).

Califato ¾

Grup que també ha confirmat actuació per al Bilbao BBK Live. Es converteix en una mostra molt lúcida de les possibilitats que ofereix la cultura popular i el folklore andalús quan s’aborda des de la inquietud i els nous punts de vista.

Lisasinson

Aquesta girl-band és un projecte gràfic i musical que va sorgir al novembre de 2018 de la facultat de Belles Arts de València, de la mà de Miriam (veu i guitarra), Mar (veu i guitarra) Roser (baix) i María (bateria i cors). Elles mateixes denominen el seu estil com “punki pop”.

Emily Jane White

La compositora, cantant i poeta californiana passarà per l’Emac. per a presentar el seu sisé treball discogràfic, Immanent fire. Folk i pop amb lletres compromeses amb la destrucció del planeta.

Aina

Després de tindre la música una mica apartada a causa de la seua dedicació a les lletres, Aina Monferrer presentarà el seu projecte autodidacta Psicopompa, amb influències electròniques, indies, punk i tradicionals.

Yawners

Tot i que Elena Nieto és del 93, aquest grup ens demostrarà en l’Emac. com aconssegueixen una sonoritat pròpia dels anys 90.

Horaris

Plànol de l’Emac.