Quadern virtual de vacances

Quadern virtual amb contingut musical per a totes les edats.

Com cada any, a l’arribada de l’estiu, teniu disponible el quadern virtual de vacances. En aquest apartat trobaràs jocs, playlists, tallers, activitats, partitures i molt més per a que gaudixques de la música aquest estiu. També donaré cobertura de diversos festivals i concerts. La pàgina s’actualitzarà durant l’estiu amb nou contingut. No deixes de visitar-la!En aquesta imatge pots trobar la posició de cadascuna de les notes de la flauta que hem treballat a classe.

notes i posicions flauta

Ací trobaràs diferents partitures i arranjaments que he fet per a que pugues gaudir. Les que tenen vídeo pots veure la partitura amb el nom de les notes, seguir per on vas amb la barra blava, tocar-la amb boomwhackers i campanetes o amb codi de colors i si t’animes, també amb les notes del piano que van eixint marcades.

YA NO QUIERO NA – LOLA ÍNDIGO

DANCE MONKEY – TONES AND I

SOMRIUREM – TXARANGO

RITMO – BLACK EYED PEAS & J BALVINAcí et deixe diverses apps i programes per a poder crear la teua música. Hi ha per a diferents nivells i edats. Des d’ 1 any fins a 99 o més!

INCREDIBOX

Amb Incredibox pots crear la teua pòrpia música. És molt fàcil. És una ferramenta creada per l’artista francés de Beatbox, The Incredible Polo.

Tot i que està en anglés, és molt fàcil d’utilitzar. Sobre l’escenari van apareixent diversos personatges animats. L’usuari ha d’anar arrastrant a sobre d’ells els efectes que vulga incorporar. Els efectes estan distribuits en 4 categories: Effects (efectes), Beats (ritmes), Melodies (Melodies) i Voices (veus). Es poden tenir sonant 7 elements a la vegada. Cada so te el seu propi color i la seua pròpia icona.

Una vegada creada la cançó, es poden  enregistrar fins a 3 minuts de durada. Una vegada enregistrada la composició, es pot tornar a escoltar i  compartir per Facebook, Twitter o per correu electrònic, amb una URL que genera el programa.

*Et recomane entrar des d’un ordinador, ja que així pots utilitzar el programa completament gratis i sense haver d’intal·lar res. Una vegada fages click a l’enllaç, has de triar “Try web version”.

Pots accedir a l’article amb detall i a l’aplicació fent CLICK ACÍ


SONG MAKER

Aquest programa online ens permet crear una melodia amb quadradets de colors i afegir-li un acompanyament rítmic. A banda, permet controlar el tempo, les escales, els modes, etc… Molt prompte inclouré ací un tutorial per a poder crear una cançó de Billie Eilish. Accedeix al programa fent CLICK ACÍ

Durant l’estiu aniré pujant més APPS per a totes les edats a l’apartat APPS del web. Accedeix fent CLICK ACÍ


KANDINSKY

Aquest programa online, va destinat als més menuts de la casa. Es tracta de crear música a través de la pintura. Té un funcionament molt fàcil i intuïtiu. Tan sols s’ha d’anar dibuixant, tenint en compte la paleta de colors i finalment donar-li al botó de play per escoltar allò que s’ha dibuixat. Si es dibuixa un cercle, el programa dibuixa automàticament una cara. Molt prompte parlaré de manera més extensa en un article a l’apartat APPS del web. Click ací per accedir.


En aquest apartat pose al teu abast diversos concerts complets en directe. Quasi tots són actuacions en grans festivals i pots elegir diversos estils musicals. Pop, rock, música electrònica, música en anglés, castellà o català, etc… Durant l’estiu actualitzaré l’apartat amb més concerts i festivals. Una bona oportunitat per poder descobrir nova música i ampliar el teu gust musical.

Leiva – Gira Madrid Nuclear – Wizink Center

La Fúmiga – Presentació gira Fotosíntesi – Plaça de bous de València

Aitana – 11 razones tour – Cartuja Center

Zoo –Gira Llepolies – Palau Sant Jordi

The Killers – Live in Glasgow

Ed Sheeran – Magic Radio

Afrojack – Medusa festivalCom ja sabeu, amb materials de reciclatge podem crear els nostres insturments musicals. Ací vos deixe unes idees, però podeu crear els vostres amb la vostra imaginació i creativitat. Si voleu que els publiquem, envieu una foto i la info de l’instrument a l’apartat de CONTACTE del nostre web.

Cada any, ho treballe amb el meu alumnat a l’escola i fan una creacions genials. Molt prompte escriuré una entrada al web per a explicar-ho i que ho pugueu veure. Mentre, podeu veure l’exposició de cotidiàfons que vaig fer a classe al perfil d’instagram de La Caixeta Musical, en l’apartat de reels. Pots fer click ací.

https://www.youtube.com/watch?v=XSQ-fRTtbaA&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.lacaixetamusical.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_titleL’estiu és un molt bon moment per a gaudir d’un bon llibre. Ací et deixe més de 20 propostes per a que pugues triar la que més t’agrade. Hi ha llibres per a totes les edats, des de bebés, fins a adults, així que no tens excusa per a llegir aquest estiu, gaudir i, a la vegada, aprendre coses noves. Pots accedir al llistat de llibres FENT CLICK ACÍ.

Llibres musicals


L’estiu és temps de concerts i festivals. Durant aquests mesos, t’aniré portant la crònica dels diversos concerts i festivals que assistiré. Ho podràs trobar ací al web i al perfil d’instagram de La Caixeta Musical.

Arenal Sound Festival | Foto: David Cubedo


Cada any, realitze una playlist amb el meu alumnat, on totes les cançons estan seleccionades per ells i elles. Ací podeu escoltar la selecció musical que han preparat aquest curs. 

I recordeu, que a l’apartat PLAYLISTS del web, podeu trobar-ne moltes més fent CLICK ACÍ. Tot i que la data de publicació siga de fa temps, les playlists estan actualitzades.Aprofita l’estiu per a llegir algunes de les entrevistes que he realitzat al web. Aquest curs no n’he realitzat cap però molt prompte en podreu llegir més i amb artistes molt interessants.

Pots llegir-les totes a l’apartat ENTREVISTES